Maak van de lunch een feestje: creatieve ideeën voor kinderen

13 Jul Door Joneswonen.nl

Lunchtijd is een van de belangrijkste momenten van de dag voor kinderen. Het is niet alleen een pauze van schoolwerk, maar ook een kans om energie te tanken voor de rest van de dag. Maar hoe zorg je ervoor dat je kinderen gezonde en lekkere dingen eten tijdens de lunch? Een goede manier om ze geïnteresseerd te houden is door creatieve en leuke lunchgerechten te maken. In deze blog vind je daarom een aantal ideeën en tips voor het organiseren van een onvergetelijke lunch voor je kinderen.

 

1. Broodtrommel met vakjes:

Een handige manier om de lunch van je kinderen leuker te maken is door een lunchbox met vakjes te kopen. Dit geeft je de mogelijkheid om verschillende soorten voedsel mee te nemen in één doos. Je kunt bijvoorbeeld fruit, groenten, crackers, noten en een lekkere sandwich erin plaatsen. Kinderen zijn dol op kleuren en variatie, en een broodtrommel met vakjes maakt dit mogelijk.

 

2. Vormpjes:

Een eenvoudige manier om de lunch van je kinderen leuker te maken is door gebruik te maken van vormpjes. Je kunt brood snijden in vormen zoals sterren, harten of dieren. Ook worden met vormpjes stukjes fruit en groenten aantrekkelijker gemaakt. Hiermee maakt je van een normale dagelijkse lunch een creatief en leuk avontuur. Je kunt vormpjes kopen bij kinderwinkels of online bestellen.

 

3. Teken en verf:

Hoe maak je de lunch van je kinderen nog creatiever? Door de lunchtrommel zelf om te toveren tot een kunstwerk! Je kunt met stiften en verf leuke tekeningen maken op de broodtrommels en broodzakjes. Denk aan smileys, dieren of bloemen. Dit maakt de lunch van je kinderen nog persoonlijker en leuker voor hem of haar.

 

4. Maak een thema-lunch:

Een thema-lunch is perfect voor kinderen die van verrassingen houden. Probeer eens een lunch te maken met een bepaald thema, zoals 'oceanen' (visvormige broodjes, groenten in de vorm van zeewier), 'jungle' (een sandwich als aap-vorm met dierlijke crackers) of 'ruimteschip' (brood in de vorm van een raket, sterrenfruit, en groenten in de vorm van planeten). Dit maakt het eten spannend en een avontuur.

 

5. Gezonde opties:

We hebben het vaak over creatieve ideeën om de lunch van je kinderen leuker en interessanter te maken. Maar vergeet niet dat gezonde opties ook belangrijk zijn. Het is tenslotte belangrijk dat kinderen voedzaam eten om zich goed te voelen en te leren. Overweeg om een ​​mix van lekker en gezond eten te maken. Voeg bijvoorbeeld gezonde snacks toe zoals wortels, appelstukjes en noten. Een gezonde levensstijl moet tenslotte altijd op de eerste plaats staan.

 

Lunchtijd hoeft niet saai en eentonig te zijn met deze creatieve ideeën. Door de lunchtrommel van je kinderen nog leuker, kleurrijker en gezonder te maken, voelen ze zich niet alleen speciaal, maar wordt het eten ook nog eens fun. Je hebt nu inspiratie en ideeën in overvloed om zelf te experimenteren en te ontdekken wat jouw kinderen leuk vinden. Waar wacht je nog op? Tijd om aan de slag te gaan en een heerlijke en creatieve lunch te maken voor jouw kinderen. EN vergeet niet een broodtrommel bij MyMepal te kopen!